“…Je komt er pas achter hoe belangrijk vrijwilligers zijn, als je je voorstelt dat ze er niet meer zijn..”

Foto: William Poulussen

Afgelopen maandag bracht Ruth Peetoom – landelijke partijvoorzitter CDA  – een werkbezoek aan Nijmegen. Onderdeel van deze dag vormde ook het bezoek aan de Vrijwilligerscentrale Nijmegen. Vergezeld door een zestal leden van CDA Nijmegen kreeg zij nadere uitleg over het reilen en zeilen binnen de Vrijwilligerscentrale en ontving zij een rondleiding door het nieuw betrokken pand aan de Wilhelminasingel. Speciaal voor ons nieuwe blog heeft Peetoom tijdens haar bezoek aan de Vrijwilligerscentrale een aantal vragen beantwoord.


Hoe zou Nederland er volgens u uitzien als er geen vrijwilligers zouden zijn?
“De samenleving zou geheel vastlopen, de kwaliteit van de zorg zou achteruit gaan en bijvoorbeeld ook op campings zou er niks meer te doen zijn! Dat is eigenlijk wel een leuke vraag, want je komt er pas achter hoe belangrijk vrijwilligers zijn als je je voorstelt dat ze er niet meer zijn. Daarnaast hebben veel mensen plezier van het doen van vrijwilligerswerk, dus dat valt dan ook weg..”

Als u zou mogen kiezen, wat voor vrijwilligerswerk zou u dan willen doen?
“Dat doe ik al! Vanuit de positie bij een politieke partij doe je veel vrijwillig, ondanks dat het voor mij nu een betaalde baan is. Daarnaast ben ik lid van een kerk waar ik vrijwilligerswerk doe met kinderen en ook bij mijn eigen kinderen help ik wel eens op school met sportdagen, in de bibliotheek bij het lezen en dat soort dingen. Het is erg leuk te zien hoeveel mensen vrijwillig meehelpen, bijvoorbeeld bij zo’n schaatsweekend als afgelopen weekend. Er wordt van alles georganiseerd, er staat koek en zopie klaar: geweldig!”

Wat wilt u meegeven aan de ruim 50.000 Nijmeegse vrijwilligers?
“Ik ben erg onder de indruk van het grote aantal vrijwilligers in Nijmegen. Ik zie dat de Vrijwilligerscentrale de ruggengraat van het Nijmeegs vrijwilligerswerk is en dat het vrijwilligerswerk steeds op nieuwe manieren plaatsvindt. Ik wens jullie veel succes met alle projecten in het nieuwe pand!”  

Aansluitend aan het bezoek aan de vrijwilligerscentrale werd een bezoek gebracht aan RTV Nijmegen1 waar veel vrijwilligers werken. Om een indruk te krijgen van de werkzaamheden  kon men daar meekijken met het monteren van de beelden die tijdens het bezoek aan de Vrijwilligerscentrale waren opgenomen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: