Organisatie in de spotlight: Dress for Success Nijmegen

De Vrijwilligerscentrale Nijmegen bemiddelt doorlopend tussen honderden vrijwilligers en net zoveel organisaties. Een van die organisaties is ‘Dress for Succes’. Nieuw in Nijmegen, maar al langer bekend als Amerikaans concept en tevens al opgestart in veertien andere Nederlandse steden. Tijdens een gesprek met Tonny van der Linden, coördinator vrijwilligerswerk bij Dress for Success en tevens tijdelijke regelneef voor alles wat met de Nijmeegse vestiging te maken heeft, vertelt zij over dit eenvoudige, maar effectieve concept: 

“Dress for Succes helpt mensen op weg naar een baan, door zich bezig te houden met de presentatie van de persoon. Denk aan kleding, maar ook aan zaken als parfum- of cosmeticagebruik. De eerste indruk is erg belangrijk. Zo krijg je bij het eerste bezoek aan de winkel een gratis kledingset mee om goed voor de dag te komen bij een sollicitatiegesprek. Als je wordt aangenomen, krijg je een tweede kledingset.”     

Succes                                                                                                                                             

Volgens Tonny is het succes van dit concept te wijten aan de werkwijze die Dress for Succes hanteert. “Wij bieden net dat laatste stukje wat men nodig heeft, alvorens ze de arbeidsmarkt opgaan. Bij een bezoek aan onze winkel krijg je veel persoonlijke aandacht en word je in de watten gelegd. Je krijgt meer zekerheid over je verschijning en bent beter voorbereid op eventuele sollicitatiegesprekken; je voelt je beter”. 

Doelgroep

De mensen die bij Dress for Succes terecht kunnen, zijn over het algemeen mensen met een laag inkomen. Zij worden doorverwezen door instanties als bijvoorbeeld het UWV, een aantal grote uitzendbureau’s of de sociale dienst. “Deze mensen hebben het hard nodig, want mensen met een baan of een hoger inkomen kunnen zelf gemakkelijker kleding kopen”, aldus Tonny. Mensen met een hoger inkomen kunnen wel op een andere manier bijdragen, namelijk door kleding te doneren. Dress for Success neemt kleding aan van bedrijven, maar ook van particulieren.

Toekomstplannen              

Dress for Success heeft naast het beschikbaar stellen van kleding en advies de intentie om de dienstverlening uit te breiden. Zo komt er een samenwerking met Stichting Mode Met Een Missie en het ROC, om bijvoorbeeld voor een laag bedrag een nieuw kapsel te kunnen krijgen, of te leren hoe je je eigen kleding kunt restylen. Daarnaast zijn er workshops beschikbaar, waarbij aandacht wordt besteed aan de mimiek en houding van een werkzoekende.

Dress for Success heeft haar zinnen gezet op een pand in de Tooropstraat in Nijmegen Oost. Voor de winkel zijn vrijwilligers nodig, die een handje helpen bij het reilen en zeilen en persoonlijk advies aan bezoekers kunnen geven. Ook is Dress for success altijd op zoek naar nieuwe ideeën en mensen die meedenken. Denkt u iets bij te kunnen dragen? Houd dan de vacaturebank van de Vrijwilligerscentrale in de gaten of stuur een mail naar dressforsuccessnijmegen@gmail.com.

Foto: http://www.dressforsuccess.nl

Advertenties

Eén reactie

  1. De naam van deze organisatie is niet dress4sucess maar: Dress for Success. De website moet zijn : http://www.dressforsuccess.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: