NL DOET – Doe jij ook mee?

Eens per jaar organiseert het Oranjefonds NL DOET: een landelijk initiatief waarbij élke Nederlander zich kan inzetten voor de Nederlandse samenleving.  Er zijn ook mogelijkheden voor grote groepen; zo zijn er bedrijven of complete families die in het kader van een uitje een dag vrijwilligerswerk gaan doen tijdens NL DOET.  

Voor ieder wat wils.

Landelijk zijn er op dit moment 8413 klussen aangemeld, voor ieder wat wils dus. De klussen variëren van opknapklussen en dagjes uit met ouderen tot aan een verwendag voor kinderen van een asielzoekerscentrum en een kookmiddag voor dak- en thuislozen, en dat is nog lang niet alles. In elke regio zijn er klussen te vinden, je kunt dus ook in je eigen wijk of stad een dagje actief zijn. 

Gewoon doen!

Niet alleen is het een leuke ‘change of scenery’, ook draag je daadwerkelijk een steentje bij. Dit zijn korte en concrete klussen, waarbij je snel resultaat ziet. Het is tevens goed voor de teamspirit, mocht je in een groep meedoen. Je moet goed kunnen samenwerken en vaak is er een strakke planning. De klus moet immers af zijn binnen twee dagen. Als je nog niet bekend bent met het doen van vrijwilligerswerk, dan is dit misschien wel een goede eerste stap!   

Hoe kan ik deelnemen?

Op de website www.nldoet.nl zijn alle klussen te vinden. Je hoeft alleen de regio aan te geven waar je een klus zoekt, en je krijgt alle klussen in die regio te zien. Misschien kun je familieleden of collega’s ook enthousiasmeren; er worden namelijk bij veel klussen meerdere vrijwilligers gezocht. Wees er wel snel bij, NL DOET is op 15 en 16 maart! 

Ben je enthousiast geraakt en ben je beschikbaar op 15 of 16 maart? Schrijf je dan nog snel in! Mocht je nog vragen hebben over NL DOET, kijk dan op de website of neem contact op met de Vrijwilligerscentrale bij jou in de regio.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: